Permanent hårborttagning

Permanent hårborttagning med Epilia Diodlaser + RF

Oönskad hårväxt kan vara ett hinder eller bara något som du stör dig på. Oavsett anledning kan vi enkelt, snabbt och skonsamt eliminera och minska din hårväxt. Tänk dig att slippa behöva raka benen eller bikiniområdet, och slippa inåtväxande hårstrån och röda prickar för gott!

Fullständig prislista över samtliga behandlingsområden och bokning av kostnadsfri konsultation hittar du via länken:
https://www.bokadirekt.se/places/headline-22774

STUDENTRABATT med Studentkortet: Vår vanligaste behandling är bikini + armhålor. Detta är även områden som kan behandlas under sommaren. Är du student så har vi studentrabatt på just bikini inkl. armhålor för endast 900 kr/ behandling (ord. pris 1900 kr/ behandling). Behandlingen sker med 5 veckors intervall och kan bokas via ovanstående länk.

Skillnaden mellan Epilia Diodlaser + RF och andra maskiner på marknaden
Det som gör Epilia unik är att den arbetar med två olika energikällor, Laser och Radiofrekvens (RF) som skapar en synergieffekt. De två olika typerna av energikällor kompletterar och samverkar med varandra och resulterar i en mycket bra diodlaser för permanent hårborttagning. Den unika kombinationen av energikällor ger en oerhörd säkerhet på de flesta hud och hårtyper och kan även behandla ljusa hår samt mörk hud! Epilia hårborttagningsmaskin är en av världens säkraste diodlaser som kan behandla stora områden väldigt snabbt. Vår diodlaser är medicinskt godkänd och CE-märkt. Epilia +RF hjälper även till med hudåtstramningar och reducering utav rynkor och kan utföra hudföryngringsbehandlingar som t.ex Skin Rejuvanation.

BEHANDLINGEN
Inför en permanent hårborttagningsbehandling rekommenderas alltid en konsultation. Under konsultationen går vi tillsammans igenom din patientjournal så att vi får en bild av befintlig hälsostatus. Vi tar reda på vilken hår- och hudtyp ni har (kom orakad till konsultationen) och berättar mer om vad ni kan förvänta er av behandlingen. När det är dags för första behandlingen kommer ni till oss i en avslappnad miljö. Behandlingen inleds med att terapeuten applicerar en gel på behandlingsområdet för att skydda huden samt underlätta arbetet för terapeuten. Maskinen ställs in efter din hud- och hårtyp (behandlingen är lätt att skräddarsy efter allas behov). När behandlingen är igång så behandlar man huden med handenheten, som skickar ut laserljus ner i hårroten, vilket gör att den elimineras. För behandling av intimområden behöver du inte oroa dig för total exponering framför behandlingsutövaren, med hjälp av olika behandlingstekniker så behöver man aldrig vara helt avklädd, inte ens vid en brasiliansk bikini behandling!

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?
Permanent hårborttagning fungerar endast om håret är i växtfas, normalt är endast 20-30% av kroppens hår i växtfas samtidigt, därför krävs det fler än en behandling. Man brukar säga att det behövs ca. 6-8 behandlingar för att kunna eliminera det mesta av hårväxten i behandlingsområdet. Vissa kliniker hävdar att det räcker med 3-4 behandlingar för att permanent bli av med oönskad hårväxt, men det är biologiskt omöjligt oavsett utrustning. Aspekter så som biologiskt/genetiskt arv, ”hur” samt ”om” du har tagit bort håret tidigare, om du följer dina behandlingsintervaller korrekt är några avgörande faktorer för hur många behandlingar som kommer att krävas, detta är högst individuellt. Men för varje behandling elimineras hårväxten mer och mer!

HUR OFTA SKA MAN GÖRA BEHANDLING?
Alla områden på kroppen har olika växtfaser, och din behandling är beroende av detta, man kan bara eliminera håret i dess växtfas. T.e.x. Armhåla har en intervall på cirka. 4 veckor, ben 8 veckor, det betyder att om du ska behandla dina ben så bör du komma till oss var 8:e vecka för att vi ska vara säkra på att ditt hår är i växtfas. När du besöker oss för en konsultation kan vi utifrån hårtillväxten avgöra vad som är rätt intervall för dig, för att optimera resultatet.

ÄR RESULTATEN PERMANENTA?
De hårsäckar som är i växtfas och har svarat på behandlingen slutar att producera mer hår, dem är eliminerade.
I huden har vi dock hårsäckar som tidigare inte producerat hår (vilande hårsäckar), genom hormonrubbningar (t.e.x. vid graviditet, medicinering, klimakteriet) kan dessa hårsäckar aktiveras senare i livet, men dem går självklart också att behandla. Under en behandlingskur kan vissa uppleva att man får mer hår i början, detta beror på att lasern medvetet aktiverar vilande hårsäckar för att sedan kunna elimineras de vid nästa behandling.

 

FINNS DET NÅGRA BIVERKNINGAR?
Permanent hårborttagning är en behandling som har funnits länge och är välbeprövad. Efter en behandling är det normalt att huden får en lätt rodnad eller små vattenblåsor, detta brukar lägga sig efter någon timme eller dag och är inte smärtsamt.

ÄR BEHANDLINGEN SMÄRTSAM?
Generellt nej, men alla människor har olika hög smärttröskel, men de flesta brukar säga att behandlingen INTE KÄNNS lika mycket som en vaxning. Detta varierar självklart från person till person, men tack vare Epiliadiodens utvecklade kylsystem så kan man även få känsliga kunder att känna sig bekväma under behandlingen.

ATT TÄNKA PÅ
Innan du påbörjar en permanent hårborttagningskur är det viktigt att du inte äter någon medicin som gör dig ljuskänslig, detta kan påverka din behandling och lättare framkalla bieffekter. Man får inte sola 3 veckor innan eller efter sin behandling, då risken för hyperpigmentering ökar eftersom din hudtyp har förändrats.
Plocka, vaxa eller bleka området bör man undvika helt 3 veckor innan sin första behandling och genom hela behandlingskuren. Mer information får ni vid er konsultation!

Tveka inte på att höra av dig till oss på laser@thhk.se med dina frågor och funderingar.
Varmt välkommen